Naar Kruger

Starlocatie: Milwane GR, Swaziland
Bestemming: Berg en Dal, Kruger National Parc
Programma: rit door Swaziland naar Kruger, onderweg boodschappen doen

De tent is een beetje vies, maar gelukkig is het weer weer opgeklaard, dus die droogt vanmiddag wel weer. We rijden via Piggs Peak (plaspauze) naar grens bij Jeppes Reef. In Malelane gaan we boodschappen doen en ik laat mijn foto’s op cd zetten (60 rand).

’s Middags gaan we game driven in onze eigen safari-truck. We hebben maar anderhalf uur en kunnen dus niet ver weg. We zien gelukkig nog wel een grazende olifant die een boom omduwt. Geweldig om te zien met welk speels gemak zo’n boom valt.

We zien nog een andere “olifant in must”. Dat is een olifant die door hormonen gedreven ‘op zoek is’ en waar je erg voorzichtig mee moet zijn. Lance, onze chaufeur weet wat hij doet. En als de olifant met zijn oren begint te klapperen, zet Lance de truck in z’n achteruit.