naar Royal Nathal NP

Startlocatie: Malealea, Lesotho
Bestemming: Royal Nathal National Parc
Programma: rit via Maseru (hoofdstad Lesotho) en Golden Gate NP naar Royal Nathal NP

Mijn fleech-trui is vanacht toch vrijwel droog geworden. En vanochtend krijg ik ook de kleren terug die ik voor 25 rand heb laten wassen. Daar moet ik het de rest van de vakantie mee kunnen doen.

Charles heeft vanochtend wentelteefjes gemaakt. Dat is erg lekker, met stroop en suiker.

We rijden via Maseru naar de grens. Daar krijg ik weer nieuwe stempels en stickers in mijn paspoort. Mooi hoor! In Ladybird doen we boodschappen. In Clarens genieten we van ons standaard lunch: brood, sla, kaas, worst met mayo en ketchup.

Het Royal Nathal, en het gebied rond de Mont-aux-Source in het bijzonder is prachtig. We kamperen op de Mahai camping.

Vanavond kookt Lance een tradioneel voortrekkers gerecht. Op het houtsvuur worden in een grote gietijzeren pot een kippendelen gebakken. Het vlees wordt met flink bier geblust en op smaak gebracht met enkele potten kruidige saus. Het gerecht wordt afgemaakt met twee zaken diepvriesgroente. We eten het geheel met rijst.