Ochtend en avond game drive

Startlocatie: Berg en Dal (Kruger NP)
Bestemming: Skukuza (Kruger NP)

Nachtdieren zoals stekelvarkens, bush-babies en luipaarden zie je in het donker en tijdens de schemering. Daarom stelt Lance voor om gelijk bij het openen van de poort, om zes uur ’s ochtends, te vertrekken naar de tweede kamping in het Kruger park. Sommige groepsleden hebben daar erg veel moeite mee. Er wordt afgesproken dat we om half zeven vertrekken, maar dat wordt uiteindelijk zeven uur. Te laat. Het is al een uur licht en we zien geen bijzondere beesten. Wel veel vogels en impala’s, maar het grote wild laat het afweten.

Om kwart voor vijf ’s middags staan we klaar voor de night game drive. In een open bus uitgerust met een paar felle lampen gaan we tijdens de schemering en in het donker door het park rijden. Natuurlijk willen we graag een luipaard zien, de moeilijkste van de ‘Big Five’. We zien Nijlpaarden, Bush baby, Konijnen, Impala’s en Buffels. Helaas geen leeuwen of luipaard, wel een staart van een boskat.