Ponyrit in Lesotho

Locatie: Malealea, Lesotho
Programma: ponyrit naar kleine Lesotho gemeenschap

We ontbijten en pakken onze zadeltassen. We gaan vandaag per pony naar een kleine gemeenschap, een tocht van zo’n 5 uur. Een beetje zenuwachtig ben ik wel. En al na 10 minuten begint mijn paard eigenwijs te worden: hij loopt het veld in. Een gids grijpt snel in en corrigeert het beest.

De afdaling naar de rivier is enorm stijl. Het hoogteverschil is meer dan 100 meter. De paarden maken stappen van wel 60 centimeter diep. Het pad zigzagt naar beneden. Sommige stukken zijn glad, andere vol met grote stenen. Ik ben blij als ik beneden ben bij de rivier, maar al snel moeten we verder, de berg weer op.

Onze eindbestemming is een kleine gemeenschap, bestaande uit zo’n 12 rondafels. Er is geen water, het toilet een hokje met gat in de grond. De varkens en kippen lopen los.

We slapen deze nacht in drie authentieke rondafels, 5 tot 10 man per hut. Er zijn matrassen en kookgerei. Verder eigenlijk niets, dus we gaan vroeg slapen. Het was een indrukwekkende dag.