Spectaculaire rit naar Lesotho

Startlocatie: Graaff-Reinet
Bestemming: Malealea, Lesotho
Programma: 600 km lange rit naar Lesotho

We zijn vroeg op pad, maar stoppen ook regelmatig voor boodschappen en een plaspauze. Bij Wepener gaan we de grens over. We staan in de rij voor een uitreis-stempel voor Zuid Afrika en een 14 dagen visumstempel voor Lesotho.

Het straatbeeld is direct heel anders. Het eerste dat opvalt is de bedrijvigheid en gezellige chaos. Zuid Afrika voor de grens bestond uit oneindig lange vlaktes waardoor keurig nette wegen lopen waarlangs regelmatig mensen zitten, niks te doen. Langs de Maloti Route door Lesotho is het een groot feest. Als de mensen onze truck zien aankomen rennen ze naar de weg en juichen ons toe. Fantastisch!

Lance twijfelt bij een bewegwijzeringsbord naar onze camp site: Malealea Lodge 33 km. Hij rijdt door, keert en neemt de afslag alsnog. Het blijkt een foute beslissing, het begin van een spectaculaire rit over een smalle bergweg. De truck schudt en hobbelt. Na een uur wordt het donker, de omgeving pikzwart. De stemming in de bus wordt jolig van angst en spanning. De juffen in de groep beginnen liedjes te zingen.

Rond negen uur komen we weer op de Maloti Route en een kwartie later komen we aan op de camping. Lance vertelt dat het halverwege volgens zijn GPS nog 1.8km hemelsbreed naar de camping was, terwijl wij nog vele kilometers rond de berg moesten rijden om op de bestemming te komen. Ook hij is blij en opgelucht dat hij veilig de bestemming heeft bereikt.

We kunnen vanacht in een rondafel slapen. Luxe: een stenen hut met echt bed voor 25 rand per persoon.