Terug naar de Lodge

Locatie: Malealea, Lesotho
Programma: Ponyrit terug naar de lodge

Om zeven uur zitten we weer op de pony. Het is erg koud, de rijp daat op het gras. De route is iets makkelijker dan die van gisteren. Sommigen zetten de paarden continu aan om in draf te gaan. Dat heeft tot gevolg dat andere paarden volgen, ook mijn paard. Het beest gaat zelfs een keer in galop: dood eng!

Ook vandaag moeten we langs het stijle stuk bij de rivier. De grond is op sommige stukken bevroren en spekglad. Rond een uur zijn we terug in Malealea Lodge. Ik ben gebroken. Zere kont, scheve benen. We drinken iets in de bar en dat smaakt na zo’n rit extra lekker.

Het waren twee bijzondere dagen. Het was vermoeiend en ik heb nooit echt relaxed op de pony gezeten. Toch had ik dit niet willen missen. Het prachtige uitzicht, de kinderen langs de rit, de overnachting, het was zeer indrukwekkend!

We zijn hartstikke smerig. De kleren stinken naar paard. Mijn fleech-trui heb ik snel even gewassen want die moet de rest van de vakantie nog mee.

’s Avonds speelt de Malealea band. Erg leuk, soms zelfs komisch. Na afloop drinken we nog een drankje in de bar. Het is erg gezellig.