Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho

Vandaag ga ik op vakantie naar Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho.

De reis begint in Kaapstad en gaat via Stellenbosch, de Hoop en Knysna richting de Karoo woestijn. Dan naar Lesotho waar we met pony’s een authentieke gemeenschap in de bergen bezoeken en daar zullen we ook overnachten. Vervolgens bezoeken we de nationale parken van
Royal Natal (voornamelijk wandelen) en HluHluwe (game drive en boottocht). We gaan dan naar Swaziland en het wereldberoemde Kruger National Parc. Via de canyon van de blyde rivier gaan we naar Pretoria, vanwaar we op 3 augustus weer naar Nederland zullen vertrekken.

De reis is voorspoedig verlopen. Op het vliegveld onmoette ik al de eerste groepsgenoten die mij herkende aan het baggagelabel van Djoser: Deborah en Sjaak. De meeste mensen van de groep zitten bij elkaar in het vliegtuig, dat is erg leuk.

We verblijven in Kaapstad in hotel Planet Africa. De kamers zijn keurig, niet groot maar wel netjes.