Naar de Lion King

pAfgelopen zaterdag ben ik naar de musical de Lion King geweest in het Fortis Circustheater in Scheveningen. Een heel bijzondere voorstelling; ik heb echt heel erg genoten! /p
img src=”https://beslog.nl/moment/LionKing_waarzegster.jpg” alt=”Foto van de musical de Lion King: de waarzegster” class=”imgLeft” /
pTijdens de voorstelling kom je ogen te kort om alles goed te bekijken. Er is zoveel te zien! De costums zijn fantastisch: mens en dier zijn één op het toneel. Vanaf de eerste klanken ontwaakt Afrika. Je ziet het aan de kleren en de decorstukken en je hoort het terug in de muziek en de liedjes. De afrikaanse sfeer wordt benadrukt door de twee percussionisten die aan weerzijde van het toneel in een aparte cabine zitten en de Afrikaanse ritmes begeleiden. /p
pHeel bijzonder aan deze voorstelling zijn dat de maskers en poppen, ze maken het helemaal af. De acteurs komen zeer overtuigend over als dier en de poppen zijn vaak een verlengstuk van de acteurs zelf. Erg mooi is bijvoorbeeld Zazu. Het is werkelijk geweldig om naar deze vlaamse acteur en zijn vogel te kijken: mimiek en bewegingen met de vogel zijn levensecht./p
pDe jonge versie van Simba en Nala zijn zeer vertederend om naar te kijken. /p
pDe musical de Lion King stop binnenkort, dus wie er nog heen wil moet snel zijn./p