Aankomst in Kathmandu

Als het vliegtuig boven Nepal vliegt, blijkt de luchthaven van Kathmandu gesloten vanwege dichte mist. We moeten uitwijken naar Dhaka in Bangladesh. Vanuit de lucht is Bangladesh best een mooi land: we zien enorme rivieren en veel moerasland.
Nadat het toestel is bijgetankd en we nog een uur extra hebben gewacht, kunnen we weer opstijgen om onze reis naar Kathmandu te voltooien. Om drie uur ?s middags landen we op Tribhuvan International Airport, maar onze koffers zijn er niet. Vrijwel alle koffers van de groep zijn op Parijs Charles de Gaulle achtergebleven. Van twee koffers is de locatie volledig onbekend, die van Roelie en die van Marc, onze reisbegeleider.
We verblijven de komende drie dagen in hotel Buddha. Hotel Buddha ligt in Thamel, de toeristenwijk van de stad. Mijn kamergenoot is Ronald.
Marc brengt ons ?s middags naar Durbar Square. Dit is het centrale historische plein met vele tempels en het koninklijk paleis. We maken kennis met een zeer bruizende stad.
?s Avond eten we gezamenlijk bij restaurant Jing Jang met zowel een Thaise als een Westerse kaart.