De reis naar Nepal

Amsterdam – Kathmandu

Omstreeks vijf uur op Schiphol. Een half uurtje later ontdek ik de eerste groepsgenoten voor de aankomende reis: Annemiek met haar moeder Roelie. Even later krijgen we van een Djoser medewerker de tickets uitgereikt en kunnen we electronisch gaan incheken.
De eerste tussenlanding is op Parijs Charles de Gaule, een zeer grote en moeilijk georganiseerde luchthaven. Voor de aansluiting moeten we met de bus naar Terminal 2. Daar krijg ik samen met Bert als enige de instapkaart voor zowel de vlucht naar Doha, als de die voor Kathmandu. Daarna zijinstromen in de rij voor een secrurity check. Op Charles de Gaulle heb je je tijd echt nodig!

In Doha is het heet. Hoewel het nacht is, valt er een drukkende warmte op ons als we vanuit het vliegtuig in de bus stappen. Gelukkig is de hele luchthaven van airconditioning voorzien, want hier moeten we een tijd wachten.