Landen op Kathmandu Tribhuvan International Airport

[raw]

[/raw]

Vandaag vlieg ik naar Nepal. De eerste tussenlanding is op Parijs Charles de Gaul, een zeer grote en moeilijk georganiseerde luchthaven. Voor de aansluiting moeten we met de bus naar Terminal 2. Daar krijg ik samen met Bert als enige de instapkaart voor zowel de vlucht naar Doha, als de die voor Kathmandu. Daarna zijinstromen in de rij voor een secrurity check. Op Charles de Gaulle heb je je tijd echt nodig!

In Doha is het heet. Hoewel het nacht is, valt er een drukkende warmte op ons als we vanuit het vliegtuig in de bus stappen. Gelukkig is de hele luchthaven van airconditioning voorzien, want hier moeten we een tijd wachten.

Als het vliegtuig boven Nepal vliegt, blijkt de luchthaven van Kathmandu gesloten vanwege dichte mist. We moeten uitwijken naar Dhaka in Bangladesh. Vanuit de lucht is Bangladesh best een mooi land: we zien enorme rivieren en veel moerasland.

Nadat het toestel is bijgetankd en we nog een uur extra hebben gewacht, kunnen we weer opstijgen om onze reis naar Kathmandu te voltooien. Om drie uur ’s middags landen we op Tribhuvan International Airport, maar onze koffers zijn er niet. Vrijwel alle koffers van de groep zijn op Parijs Charles de Gaulle achtergebleven. Van twee koffers is de locatie volledig onbekend, die van Roelie en die van Marc, onze reisbegeleider.