Nonnenklooster en zomerpaleis, Lhasa

Na het ontbijt bij Dunya gaan we naar het Ani Sangkhung nonnenklooster. We moeten onderweg vragen waar het is. We lopen er voorbij, vragen het weer, om het uiteindelijk te vinden.

Het is een simpel woonoord voor nonnen. Een binnenplaats met daar omheen de kamers. De tempel is heel netjes, zonder yakboter op de vloer. Er is een drukkerijtje waar mantra-teksten worden gedrukt.

Bij onze ontdekkingstocht langs de kamertjes worden we uitgenodigd op een kamertje van twee nonnen. We kunnen niet met ze praten, want ze spreken geen Engels, maar krijgen wel een soort van snoepjes.

Op de binnenplaats is een soort van café-restaurant. We gaan bij een oud dametje met haar kleinzoon aan tafel zitten. Het jochie is bezig een kom noodles op te eten, maar als we erbij komen zitten, schiet dat niet zo op.

We nemen een riksja naar Norbu Lingka, het zomerpaleis van de Dalai Lama. Het ligt in een park aangelegd door de zevende Dalai Lama. De veertiende Dalai Lama heeft hier zijn eigen paleis laten bouwen en dat is nog ongeveer ingericht zoals hij het – bij zijn vlucht naar India – in 1959 heeft achtergelaten.

Norbu Lingka, het zomerpaleis van de Dalai Lama

Het park is slecht onderhouden, maar wel aangenaam om door heen te wandelen.

We gaan met de taxi terug naar het centrum. In het barretje Another Place drinken we wat. Het koffiezetten is een vermakelijk schouwspel. De drie zussen maken gezamenlijk de drie verschillende kopjes koffie. We spelen hartenjagen. Diner bij Dunya, altijd lekker.