Van Latse via Sakya naar Shigatse

In Sakya staat een groot klooster dat ons van ver tegemoet schijnt. Onze chinese gids leidt ons langs de verschillende tempels en vertelt over de vele buddha?s die er te zien zijn. We hebben erg geluk, want vandaag wordt de cham gevierd. Tijdens dit jaarlijkse festival komen mensen van heide en verre naar het klooster om de kleurrijke cham-dansen op het middenterrein van het klooster te aanschouwen. Hoewel de dans vrij saai is, is dit een uitgelezen kans om in contact te komen met de gewone tibetanen (en hen te fotograferen).

Tempel, Shigatse klooster
Cham danser

Na de lunch in het Sakya-hotel rijden we door naar Shigatse. We komen daar rond half vijf aan. Het hotel is prachtig, luxe en heel schoon.
Ik maak met Ronald een wandeling naar de oude stad. Onderweg hebben we wensvlaggetjes gekocht (laagste prijs: 10 Yuan).

De Tibetanen hangen de felgekleurde gebedsvlaggetjes op veel markante punten op. Op de door de wind en de regen verkleurde vlaggetjes staan gebeden. De Tibetanen geloven dat de wind de gebeden naar alle windstreken van de wereld zendt. Doordat de vlaggetjes vaal van kleur worden, wordt iedereen eraan herinnert dat alles in de wereld vergankelijk en tijdelijk is.