Van Zhanmu naar Nyalam

Vandaag staat er een korte stijle rit op het programma: van Zhangmu (2300m) naar Nyalam (3750m). De rit van vandaag is heel erg mooi. Het weer is heerlijk, zonnig en zo’n 22 graden rond het middaguur. De bergen zijn prachtig groen en bijzonder hoog en stijl. De boomgrens ligt hier op zo’n 3600 m.
Iedere drie kwartier stoppen we om het langzaam aan te doen. Zo kunnen we langzaam aan de ijle lucht wennen. Volgens Marc moeten we drie liter water per dag drinken om hoogteziekte te voorkomen. Dat is een hele opgave.
Het hotel is een huis van drie verdiepingen met kamertjes van triplex muren. Het hurktoilet moet worden doorgespoeld met een emmer water uit een ton.
We doen het vandaag rustig aan. In de middag zitten we in de huiskamer van de hoteliersfamilie, eten noodles en lezen wat. Ik merk nu dat we al flink op hoogte zitten. Met de minste inspanning ben ik buiten adem.