Video “Een dag in Kathmandu”

[raw]

[/raw]

De ochtend brengen we door op Durbar Square. Bij het kopen van een kaartje voor toegang tot het plein worden we aangesproken door een “student guide”. Hij vertelt over het aanstaande festival dat wordt gehouden in de stad: eens per jaar komt de Kumari, de living goddess, buiten de tempel om zich te presenteren aan het volk.

De rondleiding duurt anderhalf uur en is erg goed. We betalen elk vijf euro (wat erg veel is, in Kathmandu).

’s Middags nemen we een taxi naar Patan. Dit is een van oudsher boedistische stad, nu een buitenwijk van Kathmandu. Hier lopen we de Patan-tour die we van Marc gekregen hebben. De wandeling gaat door leuke kleine straatjes en pleinen. We bezoeken o.a. de Golden Temple en verschillende wasplaatsen.

De taxi heen (geregeld door de gids van vanochtend) kostte ons nog 270 Rupi, de taxi terug slecht 180. Bert blijkt een kei van een onderhandelaar.