Wandelen rond Kirtipur, nabij Kathmandu

Vandaag gaan we wandelen door het buitengebied. Met de bus rijden we de stad uit naar het naburige dorpje Kirtipur. We lopen langs de tempel en de wasplaatst. Vervolgens het dorp uit en een flinke klim omhoog. De verschillen in conditie in de groep blijken dan wel erg groot te zijn. Terwijl sommige het idee hebben dat ze net begonnen zijn, zijn andere al flink buiten adem. Rond half elf zitten we al weer voor de thee.

We wandelen langs een potten- en pannentempel, waar schalen aan de muur worden gehangen ter nagedachtenis aan familie en bekenden.

potten en pannenklooster in Kiripur
Meisje in Kiripur

Even verderop komen we op een binnenplein waar de vrouwen wol aan het spinnen zijn. In een schuurtje knopen ze met de hand kleden.

Het laatste stuk van de wandelingen gaat vooral langs rijstvelden. Inmiddels is het gaan regenen en zijn de paden lekker modderig geworden. Hierdoor valt een Nepalees dametje met een enorme berg maïsstengels op haar rug, van het pad in het rijstveld. Samen met Chris help ik haar weer op de been.

Rond half twee zit de wandeling erop. De rit terug duurt vrij lang, want het verkeer zit op sommige plaatsen muurvast.

’s Middags dwalen we nog wat door Kathmandu. Naast Ronald, Noortje en Bert, loopt ook Chris mee. Om zeven uur is het afscheidsdiner in Dolce Vita.

Marc heeft intussen ook zijn koffer, met duizenden euro’s aan fotoapparatuur, teruggekregen. Hij krijgt onze schadevergoeding ($50,- gekregen van Qatar air voor het te laat afleveren van de koffers) om te besteden aan een goed doel. Gezien zijn recente ervaringen met Chinese autoriteiten, zal dat wel een goed doel in Nepal worden.