Afscheidsuitje in Lissabon

Afgelopen weekend heb ik afscheid genomen van Informaat tijdens een enorm gezellig Informaat-uitje in Lissabon (flickr foto’s).

Informaat in Lissabon

We moesten om vijf uur op Schiphol zijn. De bestemming was toen nog geheim, maar toen we bij de incheckbalie van TAP arriveerde was het duidelijk: we gaan naar Lissabon.

De organisatoren – Willem, Ineke, Rolf en Petra – hadden een prachtig gidsje gemaakt met informatie over de stad en planning voor het weekend.

Het was een weekend met veel vrijheid, waarin iedereen op z’n eigen tempo de stad kon exploreren. Vrijdagavond aten we met heel Informaat in een fado-restaurant “Casa de Linhares”. Op de zaterdag hebben we het Oceanario bezocht. Zaterdagavond hebben we heerlijk gegeten, gedanst en gekletst in restaurant en dancing “Blues” in Docas. Tegen vieren gingen we pas weer richting hotel.

Voor de zondag was een busrit naar Sintra gepland. Een prachtig oud stadje met een Moors kasteel, het Sintra National Palace en het Pena national Palace. Tijdens de picknick bij het Moorse Kasteel kreeg ik een heerlijke, zeer zoete, afscheidstaart. Later kwam daar nog een mooi boek van Edward Tuftebeautiful Evidence” bij.

Een prachtig afscheid. Informaters, bedankt!