Skieen in Briancon

Al tien jaar gaan we ieder jaar een week skieen. De groep varieerde steeds van grootte en samenstelling. In Tigne Les Brevieres waren we nog met 14 mensen. Vorig jaar ging de groep naar 5 en dit jaar waren we nog maar met z’n drieën: Rob, Mark en ik.

De bestemming was dit jaar Briancon, een van de zuidelijkste wintersportbestemmingen in de Franse Alpen. Ons Résidence Le Signal du Prorel ligt aan de rand van de stad (op 1350 meter hoogte), direct naast de gondel.

Het appartement was heerlijk ruim: een slaapkamertje, een hal met stapelbed en een woonkamer met keukentje, slaapbank, eettafel en een ruim balkon. Jammer dat er lekkage was, de afwasmachine het niet deed, de toiletbril kapot was en dat de jonge Sunweb-crew niets met onze klachten deed.

We hadden een halfpension arrangement. Het ontbijt ’s ochtends was OK. Er waren vers afgebakken croissants, stokbrood en zwaar bruin brood, kaas en vleeswaren, jus de orange en koffie. De mokken waren nooit echt schoon en de jus de orange glazen moesten we lostikken van de bufettafel.

foto skieen in Briancon

Het skigebied Serre Chevalier is langgerekt. Het begint aan de kant van Briancon, vervolgens kom je langs Villeneuve, Chantemerle en uiteindelijk Le Monetier.

foto skieen in Briancon

De eerste dag, op zondag was de piste slecht van kwaliteit en was mistig. Gelukkig ging het de dagen daarna ’s nachts sneeuwen. Aan het eind van de week was het heerlijk zonnig. Donderdag was de perfecte ski-dag: goede pistes en heerlijk zonnig.

foto Genieten van het mooie weer

Lunchen deden we het liefst in Le Monetier in een kleine tent aan de piste Peyra Jujana. Daar hadden ze heerlijke salades met warme geitenkaas. Het karafje rode wijn stond steevast niet op de rekening.

Het diner in het Sunweb Résidence was niet van hoogstaande kwaliteit en behoorlijk chaotisch. De aanvangstijden varieerde iedere dag en als je die niet goed had doorgekregen van de staf kon je op een gammele kruk in de bar iets te eten krijgen.

Alles bij elkaar hebben we toch een goede vakantie gehad. Ik hoop dat we volgend jaar weer met een grotere groep kunnen gaan. En nu, nu mag de lente beginnen!