Musicalweekend

Evita

Afgelopen weekend was musicalweekend. Op zaterdagavond ben ik met Ma naar Evita geweest hier in de Flint in Amersfoort.

Evita gaat over een plattelandsmeisje dat haar geluk gaat beproeven in de grote stad en uiteindelijk uitgroeit tot een vrouw van het volk. Eva weet het hart van kolonel Perón te winnen en twee jaar later wordt zij, als Perón president wordt, de First Lady. Brigitte Heitzer, vorig jaar op TV verkozen tot Evita, zong prachting, maar had wel wat feller en temperamentvoller mogen spelen./

Stanley Burleson was hartstikke goed als Che. Hij zorgt voor de vrolijke noot door de acties van Evita van commentaar te voorzien.

De voorstelling had verder nog twee minpuntjen: de gezongen dialogen waren lastig te volgen en het verhaal blijft een beetje een ver-van-mijn-bed show.

Heden en verleden spelen regelmatig teglijkertijd op het podium: zo kijken we samen met de volwassen Ciske terug op zijn jeugd. Dit wordt mooi weergegeven door bijvoorbeeld aan de ene kant van het toneel de jonge en aan de andere kant de volwassen Ciske neer te zetten. Of de kinderen in de zaal dit ook begrijpen, dat vraag ik me af.

Ciske de Rat is verder een heerlijke musical met leuke teksten en goede muziek en bij tijden ontroerend.