Nieuw reisvooruitzicht: Costa Rica

Pas een halfjaar geleden was mijn vorige verre reis, maar ik heb al weer een nieuwe reis gepland. Mijn komende reis gaat naar Costa Rica Nicaragua en Panama, het ultieme tropisch regenwoud.

kaart met bestemmingen in Costa Rica, Nicaragua en Panama

De Amazone (vorig jaar) was machtig en ik heb er prachtige plekken gezien in Brazilie, maar de fauna viel me enigzins tegen. Veel meer dan een paar luiaards, een enkele kaaimannen en dolfijnen hebben we niet gezien. Dat hoop ik dit jaar goed te maken met een reis door Costa Rica: dit land staat synoniem voor een enorme biodiversiteit die relatief makkelijk te spotten is in de vele nationale parken van het land.

Volgens de Lonely planet, is van december tot april het droge seizoen in Costa Rica de beste reistijd. En omdat de prijzen van reizen naar Costa Rica na 1 april ook nog eens euro; 400 duurder zijn, heb ik besloten om dit jaar niet in september te gaan.

Update:Baobab heeft mijn reis geannuleerd wegens te weinig boekingen. Ik probeer nu een week later met de gecombineerde Nicaragua, Costa Rica, Panama reis mee te gaan, maar dat is nog onzeker. Ik hoop dat het lukt.

Update 2: Gelukt! De boeking is definitief