Een dagje Ometepe

Voor vandaag heb ik gekozen voor een korte wandeling met lunch aan het strand en zwemmen in een natuurlijk zwembad in een beek.

Om acht uur staat het busje klaar voor vertrek naar de Maderas vulkaan. Het wandelpad ligt vol stenen. Het eerste uur ligt de nadruk op vogels spotten, Het wandeltempo lift vrij laag.

De eerste stukken gaan veel door het open veld en dat is heel erg heet. Daarna volgt een stuk door het bos dat is feel lekkerder. Op het eind volgt dan nog een lekker stijl stuk. De gids rent omhoog. Hijgend en puffend kom ik even later ook boven op het uitkijkpunt.

Het uitzicht is erg mooi. Je ziet heel goed de contouren van het eiland: twee vulkanen samengesmolten in het midden. Je staat hier op gelijke hoogte met de vogels.

Na de wandeling worden we maar Playa Domingo gebracht voor een lunch braan het strand. Het strand is niet heel bijzonder: klein, stenen en zwart zand. Het water van het Meer van Nicaragua is wel heel lekker warm.

Als laatste onderdeel van het dagprogramma gaan we naar het quot;Oggo de Aguasquot;, de oorsprong van het kleine beekje dat het eiland van zoetwater voorziet. Twee dammen maken een prachtig zwembad van het beekje. Zwemmen in het koele water is heerlijk verfrissend en geeft weer nieuwe energie.
Tegen half zes zijn we weer terug in het hotel.

http://picasaweb.google.com/lh/photo/tcPZm6jIf1Q0rufKV6D_dA?feat=embedwebsite”>