Naar Fortuna

Vandaag is een reisdag. We beginnen met om zeven uur ontbijt. Half negen weer met de speedboot naar de weg waar onze bus staat te wachten. De busreis verloopt niet vlekkenloos, want taxichauffeurs blokkeren de weg. Ze protesteren tegen de oneerlijke concurrentie van bijklussende automobilisten. We benutten de onderbreking voor de lunch. Na drie uur vertraging komt het verkeer weer op gang. Het vervolg van de reis gaat door glooiend groen landschap. De streek lijkt gaande weg steeds welvarender te worden. Rond Fortuna is alle bedrijvigheid op het toerisme gericht. We gaan geld pinnen en eten in het centrum van Fortuna en om negen uur stappen we weer in de bus voor het laatste stukje naar het hotel.
Ik krijg een grote kamer met twee tweepersoons bedden en een bubbelbad. Jammer dat de vloer vettig aanvoelt en er overal dode muggen liggen.