Natuur in Tortuguero

Zes uur ’s ochtends, het is dan net licht, staan we aan de kade voor het kanovaren. Dit is echter niet met een kano peddelen, maar met een boot door de kanalen varen op zoek naar dieren en mooie natuur. We hebben allemaal al een regenponcho aan, want de hemel ziet er nogsteeds dreigend uit. We varen over dezelde kanalen als de heenweg, maar in een rustiger tempo. Hoogtepunt is een familie kapucijneraapjes die door de bomen langs het brwater zwieren en lopen. Een leuk gezicht.

Tegen half negen zijn we terug in de lodge voor het ontbijt. Om tien bruur volgt een (park)wandeling nabij het dorp en om drie uur een jungle brwalk met gids over een trail naast de lodge. Zes uur ’s avonds sluiten brwe de wandeldag af met een nightwalk. We zien de bekende baobab kikker, andere nachtkikkertjes en slapende leguaantjes.