San Juan (Sabolos Lodge)

We hebben allemaal een hutje met uitzicht op de San Juan rivier. Sommige zijn echt prachtig, hoog boven de grond, van bamboe opgetrokken jungle-hutten. Ik heb maar een smal oud rijtjes-hutje. Je zit hier midden in de natuur. Reigers vliegen af en aan, overal vogelgeluiden.

Voor de ochtend staat een jungle wandeling bij El Castillo gepland. De tocht per boot naar het dorp duurt een uurtje. Dan is het nog vijf minuten naar startpunt van de wandeling. We moeten ons eerst bij de militaire post registreren met naam en paspoortnummer. Dan wordt de groep in tweeen gesplitst en start de wandeling. We zien een drietal kikkertjes, vlinders, mieren en apen. Niet heel bijzonder, maar een lekkere wandeling.

We keren terug naar El Castillo waar we lunchen. Op het menu staan de beroemde reuze garnalen. Sommige exemplaren zijn zo groot als een kreeft.