Solentiname eilanden

Voor het vertrek van Sabalos naar de Solentiname eilanden, hebben we alle bagage verzameld op de aanlegsteiger van de lodge. Als de kippenboot langskomt, is het een kwestie van zwaaien om het te laten aanleggen. Het bootje zit dan al behoorlijk vol, voornamelijk met forensen. Twee en een half uur later komen we aan in San Carlos. Mona, de lokale agent staat al op de kade te wachten bij een leuke motorboot.

De Solitiname eilanden liggen in het zuidelijk deel van het Meer van Nicaragua op zo’n anderhalf uur varen. De zon schijnt gevaarlijk, het is heel erg warm.

Wij gaan naar het eilandje Macaron, dat bekend staat om zijn Artisaria. Dit is vooral veelkleurig houtsnijwerk, o.a. vogelbeeldjes. Tegen vijven als de ergste warmte weg is, maak ik een wandeling door het dorpje. Er is 1 pad dat vanaf het haventje langs de lodge, naar het dorpje loopt en weer terug naar de haven. Het is gezellig druk bij de huisjes. Regelmatig wordt je binnen gevraagd om naar hun handelswaar te kijken. Ik koop voor 1 dolar ook een vogeltje.

We waren door Ruth gewaarschuwd dat dit het slechtste hotel van deze brreis is. En, het is inderdaad het minste van alle hotels tot nu toe, maar verder alleszins acceptabel. Wel jammer dat mijn kamer geen stroom en dus geen licht heeft.