Tortuguero

We hebben een ruime bus, want een relatief kleine groep van 13. Vijf stellen en drie singles varierend in leeftijd van 25 tot 69. Het is bij vertrek uit San Jose afwisselend zonnig en bewolkt, maar eenmaal onderweg wordt het bewolkter en gaat het een beetje regenen.

Om half elf zijn we bij het bootje dat ons naar de Turtle Beach Lodge zal brengen. De kapitein ziet de tocht door het Tortuguero National Parc niet als een toeristisch tochtje en vaart als een James Bond met hoge snelheid door de kanalen en rivieren van het natuurpark. We wandelen nog even door het Toeristische dorpje Tortuguero. Na nog een half uur varen, arriveren we bij de prachtige Turtle Beach Lodge.

De kamers liggen verspreid over het terrein en zien er keurig uit. Twee grote vensters met alleen muggengaas waardoor ik later kapucijneraapjes en gekleurde vogeltjes kon spotten. Er staat dan al een heerlijk buffet klaar voor de lunch. De rest van de middag staat in het teken van bijkomen en luieren. Ik ga even zwemmen in de zwembadje en op bed luieren met de iPod op.

Om kwart voor zeven schrik ik wakker, net op tijd voor het avondeten. Dan volgt het welkomstpraatje en drankje van reisbegeleidster Ruth. Om kwart over tien,weer naar bedje toe. Het zal die nacht de hele nacht regenen.