Manuel Antonio

Dit is zo’n beetje onze laatste vakantiedag en de zaterdag voor Pasen (Semana Santa). Vanochtend kunnen we nog het Parque National Manuel Antonio bezoeken. Het is een klein park en omdat het makkelijk bereikbaar is vanuit San Jose, een zeer populaire toeristenbestemming, zeker tijdens het paasweekend.

In het relatief kleine nationale park Manuel Antonio kun je heerlijk rondlopen, waarbij je kapucijnerapen, neusbeertjes, luiaarden, doodshoofdaapjes, leguanen en de agouti (soort cavia) tegenkomt. Jammergenoeg zijn de belangrijkste paden erg breed en bestraat, wat onnatuurlijk aanvoelt. De luiaarden en aapjes laten zich er wel uitgebreid zien en dat geeft een soort dierentuingevoel.

[raw]

Center of map
map
Manuel Antonio
strandje 2
map
Manuel Antonio
strandje 1

[/raw]
Manuel Antonio is een klein stukje tropisch regenwoud rondom twee bounty strandjes. Een heerlijke plek om te zwemmen.

P1000454

Ook de Costa Ricanen gebruiken Manuel Antonio vandaag als een soort Scheveningse strand. Tegen de middag stromen grote drommen mensen met koelboxen en parasollen het park in om te genieten van het strand. Van natuurbescherming komt op Semana Santa niets terecht!