Naar Rincon de la Vieja

Ik heb genoten van Granada, een stad waar je kan genieten. Vandaag gaat de reis echter weer door, de grens over en dan naar het nationale park Rincon de la Vieja. Dit is een natuurgebied met een paar inactieve vulkanen, watervallen en warme modderpoelen.

Via een redelijk goede weg komen we bij de grensovergang bij Penas Blanca. Natuurlijk moeten we in de rij voor een exit-stempel, dan de gammele brug over lopen naar Costa Rica. Grote vrachtwagens rijden ons tegemoet op de smalle brug. Dan in de rij voor een toegangsstempel in mijn paspoort.

In de namiddag komen we aan de in Rincon de la Vieja Lodge. De lodge heeft een mooie groene tuin met een meertje, paarden en een canopy tour en ligt op drie kwartie lopen van de ingang van het nationale park. De kamers zijn redelijk groot, maar doen oudewets aan. Op het bed liggen twee handoeken in de vorm van een zwamen, met bloemblaadjes!

Eten in dit soort lodges is een dure aangelegenheid, maar je hebt geen keus want er is geen alternatief in de buurt. Het diner kost $18, het ontbijt $7 en de lunch is a la cart. Biertjes in de bar kosten $4.