Starfish beach

Vandaag geen officieel programma, maar in en rondom Bocas del Toro is genoeg te zien. Vanochtend ga ik naar Playa del Drago, beter bekend als Starfish Beach. Playa del Drago ligt in het noorden van het eiland en is bekend om grote hoeveelheid reuze zeesterren.

De bus moet elk heel uur langskomen, zo is ons verteld. Tien voor stop er al een minibusje. We vragen ons af of dit de bus is, maar hij rijdt in drie kwartier Bocas del Toro naar Playa del Drago. Daar loopt het weggetje dood op het strand. Er is een strandtentje en een aanlegsteigertje.

[raw]

Center of map
map
Bocas del Toro
Boca del Drago

[/raw]

Het is bloedheet. Mijn gisteren verbrande schouders gloeien. Het water is blauw, maar geen zeester in het water te bekennen. Een man vertelt ons dat het nog een kwartiertje lopen is langs de waterkant, maar hij kan ons ook voor vijf dolar met de boot brengen. We gaan wandelen want we hebben tijd genoeg.

Met de voeten in het warme water lopen we rustig langs het strand. De kust maakt een bocht en dan zien we wat mensen door een bootje afgezet worden. Na een half uur zien we de eerste zeesterren in het water. Niet heel veel, maar ze zijn wel mooi. Zo’n vijfentwintig centimeter in doornsnee in verschillende tinten roestbruin.

Starfish

Voor de foto tillen we de beestjes even op en leggen ze bij elkaar in de buurt. Het bovenpantser is schelpachtig hard.

Ondanks mijn verbrande schouders ga ik toch maar even zwemmen om af te koelen. Het water is heerlijk. Dan moeten we weer terug, want het minibusje zal over een half uur terugrijden naar Bocas.

3 op reis was ook op Starfish beach: video fragment