Wandelen en Canopy tour

Vandaag zijn we in Rincon de la Vieja. ’s Ochtends is er tijd voor een wandeling door het nationale park en ’s middags gaan we een canopy tour doen.

Rincon de la Vieja is een park vernoemd naar de gelijknamige vulkaan van 1895 meter, maar ook de vulkaan Santa Maria (1916 meter), roken gaten in de aarde, hete bronnen, hete modderpoelen en vocancitos (mini vulkaantjes). Onze chaufeur brengt ons naar de ingang van het park waar we de toegangsprijs van $10 betalen. Omdat we tegen half twaalf al weer terug moeten zijn bij de lodge voor de canopy, kiezen we voor een trail van twee uur langs de modderpoelen en rookgaten.

Van Costa Rica, Nicaragua en Panama

Het is redelijk druk op ons pad. Het is een wandeling met veel afwisseling, een beetje klimmen, regelmatig een vulkanische bezienswaardigheid en zo nu en dan verwarrende bewegwijzering.

Na de lunch gaan we een Canopy tour doen. We krijgen een harnas aan waarmee je aan stalen zip-lijnen kan worden gehaakt om van platform naar platform af te dalen. Veiligheid staat voorop. We krijgen een helm op en leren handschoenen om te remmen. Bij het eerste platform aangekomen krijgen we een veiligheidsinstructie. Eenmaal op hoogte zijn we continu aangelijnd.

Omdat ik nog geen idee heb hoe het gaat, vind ik het best een beetje spannend. Maar na de eerste vlucht is de spanning weg en is het alleen maar leuk. Snelheid en hoogte zijn niet erg spectaculair, maar de omgeving is mooi. De langste afstand tussen twee platforms is 200 meter.