De Sony eBook Library installeren

Op een Sony Pocket Editie eReader staan al een aantal boeken – klassiekers en een uittreksel van Herman Kochs Het Diner – Leuk, maar ik wil natuurlijk volwaardige boeken op mijn reader. Om nieuwe boeken op mijn eReader te kunnen zetten, moet ik de Sony eBook Library installeren.

Ik sluit de reader opnieuw met de usb kabel op mijn computer aan. Volgens de “Snel starten” folder die bij de reader wordt geleverd, moet nu een AutoPlay venster op de computer getoond worden, maar bij mij gebeurt er niets. Via Google vind ik al snel de downloadlokatie van de eBook Library software. Ik kies open… om de setup te starten. Het programma geeft als snel een foutmelding: “error 2738.Could not access VBScript run time for custom action”.

Ik gooi de foutmelding in Google en kom al snel op een weblog op msdn.com waar een oplossing wordt geboden. Een Visual Basic bestand “vbscript.dll” is niet (goed) geregistreerd. Om dit alsnog te doen, moet ik de opdrachtprompt starten als administrator (Windows Start knop > Alle programma’s > Bureau-accessoires > rechts klikken: Als administrator uitvoeren). In het zwarte scherm typ ik “cd %windir%\system32” [enter] en dan “regsvr32 vbscript.dll” [enter]. Het programma gaf direct een melding registratie geslaagd.

Nu gaat de installatie van de Sony eBook Library wel goed. Tijd om een boek te kopen. Ik ga naar de website van bol.com en vind al snel een boek dat ik wil hebben, gooi het in mijn winkelwagentje en betaal het. Dan verschijnt een download button, ik klik erop en download een .acsm bestand (de licentie voor het boek). Ik kies openen, maar er gebeurd niets. Ik probeer het opnieuw: klik op F5 om de downloadpagina te verversen en sla het .acsm bestand op op mijn desktop. Ik dubbelklik op het bestand, maar weer gebeurt er niets.

Drag en drop van het .acsm-bestand op de eBook Library werkt ook niet. Maar de oplossing vind ik door rechts te klikken op het .acsm-bestand en “Openen met…” te kiezen en dan de Sony eBook Library te selecteren. Het sony programma reageert dan met de vraag of ik de computer wil autoriseren met een Adobe ID. Ik heb al een Adobe ID en voer mijn e-mailadres en wachtwoord in. De Sony eBook Library vervolgt dan met de vraag of ik de reader wil autoriseren met een Adobe ID. Als ik ook dit heb gedaan begint het downloaden van het eigenlijke boek, binnen een halve minuut is het boek binnen en verschijnt de kaft van mijn aankoop op de computermonitor.

Dan synchroniseer ik de reader met de eBook Library op mijn computer en heb ik het boek waar het zijn moet: klaar om te lezen op mijn Sony Pocket Edition eReader!

ereader-1

Lees ook: Eerste ervaringen met digitaal lezen

Meer informatie over digitaal lezen en de Sony Reader: