The Lazy Person’s Guide to a Better World: Advantages of Doing The Least You Can Do

Op vrijdag kende UX-LX alleen een plenair programma waarvan ik hier het korte verhaal van Steve Krug wil uitlichten.
Steve Krug is de auteur van “Don’t Make Me Think: A Common Sense Approach to Web Usability”, waarvan inmiddels meer dan 200.000 exemplaren zijn gedrukt. In zijn nieuwe boek “Rocket Surgery Made Easy: The Do-It-Yourself Guide to Finding and Fixing Usability Problems” legt hij uit hoe iedereen op een simpele manier gebruiksonderzoek kan en moet doen.

In zijn praatje op UX LX legde hij er de nadruk op dat je alleen moet werken aan het oplossen van de belangrijkste usability problemen. Dat betekent dat je de eenvoudig op te lossen problemen die niet bij de belangrijkste staan, dus laat voor wat ze zijn. En als je een belangrijk usability probleem gaat oplossen, doe dit dan met zo min mogelijk inspanning. Dus geen re-design, maar alleen tweaken. Tweaken heeft als voordeel dat het snel kan, weinig kost en geen nieuwe problemen veroorzaakt.

Steve Krug propageert:

  • vaak te testen,
  • op een eenvoudig manier,
  • als het moet, gewoon in eigen huis,
  • door amateurs
  • met zoveel mogelijk stakeholders die meekijken,
  • waarna je alleen de allergrootste problemen oplost
  • met zo min mogelijk inspanning.

“Usability testing: make it a team sport”

Meer posts over UX-LX Lissabon