Lente/wintersport in Flaine

24 maart mochten we dan eindelijk: een lang weekend skieeen. We gingen naar Flaine in Frankrijk en niet zoals we in eerste instantie hadden geboekt (Kohlerhof in Fuegen, Oostenrijk). Sunweb had in het weeken vooraf aan het vertrek het contract met Kohlerhof opgezegd. Dit was een geluk bij een ongeluk, want in Oostenrijk lag nauwelijks sneeuw en nu mochten we van Sunweb zelf iets anders uitkiezen. Wij kozen voor een groot ski-gebied waar nog sneeuw lag: Flaine.

Op de donderdagmiddag voor vertrek was het in Nederland lekker zonnig en bijna 20 graden. In Frankrijk in Flaine was het ’s nachts rond het vriespunt en ’s middags 8 graden. Het was super ski-weer. Een straal blauwe hemel en boven 1700 m prima pistes.

We verbleven in een 3 kamer appartement in Residence Le Montsoleil even buiten Flaine. Het is een heel mooi complex met nette behulpzame mensen aan de balie, keurig appartement, maar kleine slaapkamers. Er is een zwembad waar je op de dag van vertrek nog even kan douchen. De ski-lockers zijn op de derde etage, waar vandaan je op de ski’s de piste kan bereiken.

Montsoleil ligt op 15 minuten wandelen van het centrum. Het is een betondorp, niet heel gezellig en weinig keus in restaurantjes. Voor de apres ski gingen we naar de huisbar van concurrent Bizztravel.

Op de avond van vertrek regende het in Flaine, maar toen hadden wij drie heerlijke dagen gehad met goede ski-condities.

20110411-210435.jpg