Afzien en luieren in Tayrona jungle

We hadden verwacht dat we vanuit Cartagena met de bus in een paar uur in Tayrona zouden zijn. Helaas waren er demonstraties bij de brug over de Magdalena-rivier. Met twee uur vertraging kwamen we aan bij de ingang van het nationaal park Tayrona. Vanaf de parkeerplaats moesten we door de jungle naar de camping lopen. Het is hier aan de Caribische kust warm en vochtig. Na tien minuten was mijn hele rug al nat van het zweet. Bordjes onderweg geven aan hoeveel procent we nog te gaan hebben. Na dertig minuten staan we op een uitkijkpunt met zicht de zee en een strandje met parasols. Onze camping ligt een paar baaien verderop. We dalen af langs de rotsen en lopen een stuk over het groen begroeide strand. Na een dik uur arriveren we bij de camping. We zijn door-en-door nat, tijd voor een biertje!

Het eten in het restaurant is heerlijk maar prijzig. Dit zijn toeristenprijzen en die hebben we eigenlijk nog niet gezien in Colombia. De douche heeft vrij uitzicht op de jungle, ach wat zou het. Dat is kamperen in de jungle. We slapen vanavond in hangmatten. En de hangmatten hangen zij aan zij. Ik slaap die nacht niet lekker. Ik ben regelmatig wakker.
Op weg naar de camping via het strandpad in Tayrona NP

Tayrona is een prachtige plek, maar het is wel afzien om ervan te genieten. Het is er erg warm en vochtig. Geen weer om te wandelen. De zon is te sterk om veilig lang te kunnen zwemmen in zee. Met een t-shirt en goede waterproof zonnebrandcrème kan je hooguit een half uur in het water liggen, daarna moet je de schaduw opzoeken. Het is dus vooral een plek om te luieren.
De hangmatten hangen zij aan zij, 6 naast elkaar, 8 rijen lang