Bogota


Beeld aan een gevel in La Calendaria

Bogota is een stad van koloniale kerken én wolkenkrabbers. Een stad van kronkelwegen en vijfbaans snelwegen. Een stad van sloppenwijken en kleurijke koloniale vila’s. De oude wijk in Bogota heet La Calendaria. Je vind er kleine winkeltjes, hotelletjes, restaurants en kerken. Onder begeleiding van een gids lopen we door de wijk en bewonderen de gekleurde geveltjes en houten balkonnetjes. Op een groot aantal plaatsen ontdekken we bronzen beelden op en aan de gevels van huizen. We lopen door naar het presidentieel paleis en parlement. Daar zien we de wisseling van de wacht. Op het Plaza Bolivar wordt in een hoekje geprotesteerd tegen de ontvoeringen van de FARC. Op de rest van het plein hadden de duiven nog alle ruimte om te schooien bij toeristen. Tegen de middag komen we aan bij het goudmuseum. Hier ontdekken we de rijke Colombiaanse goudcultuur die de indianen hadden.
goudmuseum

Een busje bracht ons naar de kabelbaan die ons naar de top van de berg Monserrate bracht. Vanaf daar hadden we een prachtig uitzicht over de gigantische metropool Bogota. ’s Avonds was het tijd om iets van de oude Colombiaanse keuken te leren kennen bij La Puerta Falsa. We krijgen Tamales met Chocolate completo: maispap met kip verpakt en gestoomd in bananenbladeren in combinatie met chocolade op water basis waarbij kaas wordt geserveerd. Het is een typische lokale lekkernij, maar wij Nederlanders konden het helaas niet echt waarderen.
Tamales met Chocolate con ques