Cartagena, Colombia

Cartagena de Indias is de toeristische trekpleister van Colombia. Deze havenstad aan de Caraibische hete noordkust van Colombia is een echte badplaats, maar ook een stad met een prachtig historisch centrum. De stadsmuren rondom de Oude Stad (las Murallas) begrenzen de prachtige Spaans koloniale binnenstad die sinds 1980 op de werelderfgoedlijst staat. Het is aan te raden om de stad in de namiddag te bezoeken als de temperatuur wat zakt. De middagtemperatuur in Cartagena ligt rond 32 °C met uitschieters naar 37 °C.

We komen de stad binnen door de Puerta del Reloj (klokpoort) en zijn dan Plaza de los Coches (het rijtuigenplein). Je ziet direct de prachtige koloniale panden. De gebouwen zijn geel, wit, roze of oranje en hebben prachtige houten balkons.

Koloniale panden in de oude stad van Cartagena

Rond de stad staan een aantal verdedigingswerken, waaronder het fort van San Felipe de Barajas. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de baai van Cartagena, de skyline met hotels in Bocagrande en de binnenstad met de Catedral en kleurrijk verlichte Santo Domingo Church. Je kunt ook de kelders van het fort bezoeken. Het is een enorm gangenstelsel dat vele meters diep de berg in gaat.

Het fort Castillo de San Felipe de Barajas in Cartagena Colombia

Cartagena de Indias desde el cerro La Popa