Gewoon, Manizales

Niemand kon ons precies vertellen waarom we Manizales aandeden. Manizales is een middelgrote stad, centraal gelegen in Colombia. Er wonen zo’n 450.000 mensen. Er zijn geen grote toerische trekpleisters, dit is het gewone Colombia. Gewoon, Manizales.

Ons hotel is een verrassing. Geen gezellig knusse hacienda, maar een conferentieoord in aanbouw. Een luxe kamer met groot schoon bed, chique badkamer, een kluisje en kabeltelevisie. Het is prettig, maar we missen de bar, een terras, een zwembad.

We gaan met de taxi naar het centrum van de stad en laten ons afzetten bij het Plaza Bolivar. In de ochtend bezoeken we de Kathedraal, de winkelstraten, de prachtige witte kerk Iglesia de la Inmaculada concepcio met zijn prachtige houten interieur. We gaan met de kabelbaan naar het busstation en genieten van het uitzicht over de stad. Een rustige ochtend, gewoon in Manizales.

Iglesia de la Inmaculada concepcion

stand Colombia  voor wereldtentoonstelling Hamburg - nu in Manizales