Een dagje strand op Islas del Rosario

De Islas del Rosario zijn een populaire dagtrip vanuit Cartagena. Vanuit de haven in Cartagena gaan ’s ochtend een tiental snelle boten naar het Playa Blanca in het nationaal park Islas del Rosario. Het is een archipel van 30 eilandjes met mangrovenbossen en koraalriffen.

Dat klinkt allemaal prachtig, maar tijdens deze dagtrip zie je daar weinig van. Tijdens het uurtje snorkelen zie je wat restjes koraal, maar daar betaal je dan zo’n 8 euro extra voor. De lunch is inbegrepen en bestaat uit gebakken verse vis met sla en rijst. Het strand is prachtig: wit met azuur blauwe zee. Het zit vol met Colombiaanse vakantiegangers. Op de reis terug sloeg het weer om, ging het waaien en stortregenen. Werd het toch nog een spannende dag.

Het Playa Blanca op de Islas del Rosario bij Cartagena