Villa de Leyva en Catedral de Sal


We verlieten Bogota via het noorden. In Zipaquira bezochten we de Catedral de Sal, een zoutmijn waar een ondergrondse kathedraal van gemaakt is. In de lange toegang zijn veertien kleine kappelletjes. Daarna daalden we af naar de Dome, de tempel die weer is opgesplitst in drie delen waarin de geboorte, het leven en de dood van Jezus worden uitgebeeld.

Villa de Leyva is een klein stadje dat zijn karakteristieke koloniale bouw in ere houdt. Het hele dorp is geplaveid met grote keien, tijdens een rondwandeling spring je van kei naar kei. Het Plaza Mayor is een spectaculair koloniaal plein, een van de grootste van Zuid-Amerika, omringd door witte huisjes met rode pannendaken. Het plein krijgt bij de zonsondergang een prachtig gouden gloed. Je ziet er vooral Colombianen, dorpsbewoners en een enkele Europese toerist.
Plaza Mayor in Villa de Leyva