[Video] Colombia The Movie


Hier is het half uur durende reisverslag van mijn reis met Baobab door Colombia. Klik op play en laat je meevoeren door dit prachtige Zuid Amerikaanse land.

Colombia is een land dat nog niet veel toeristen trekt, maar wel veel te bieden heeft, al zijn dat geen bekende attracties. De film brengt je naar Bogota, hoofdstad van Colombia. We reizen naar het Zorro-dorp Vila de Leyva, met zijn prachtige Plaza Bolivar met grote keien bestrating. We kamperen in de natte woestijn Tatacoa met zijn fel rode bodem. In San Agustin bekijken we de eeuwenoude indianensculpturen en gaan we een middag paardrijden. Armenia is de koffiestreek van Colombia. We bezoeken een koffieplantage en doen een canopy tour boven een bananenplantage. We brengen een kort bezoek aan Salento en de Cocora vallei. De groene heuvels van deze vallei staan vol torenhoge waxpalmen. Manizales is een middelgrote stad in het midden van Colombia. Dan trekken we naar Medellin, de stad van Botero. Medellin is ook de stad van de eeuwige lente, een heerlijke bestemming. Het volgende hoogtepunt is de havenstad Cartagena aan de noordelijke caraibische kust. Hier is het heet, zo’n 38 graden. We bezoeken er het hulproject La Vecina (www.lavecina.nl) in de sloppenwijk La Boquilla, maar gaan er ook met kano’s door het mangrovenbos om te zwemmen en lunchen met verse vis. Islas del Rosario is een nationaal park van eilandjes voor de kust. Tijdens ons bezoek zien we vooral PLaya Blanca: een dagtrip met mega speedboten naar het witte strand ten westen van Cartagena. We zijn ook nog twee dagen in Nationaal Park Tayrona geweest. Jungle aan het strand. We ‘slapen’ er in hangmatten. Het is er warm en vochtig.