Anouks To Get Her Together-concert in Gelredome

Anouk in haar To Get Her Together concert in Gelredome

Zondag 11 maart ben ik naar Anouks “To Get Her Togehter”-concert in de GelreDome geweest. Ze presenteerde er een chronologisch carrièreoverzicht. Bij wijze van afscheid speelde ze samen met de bandleden die haar in de loop van de tijd hebben begeleid. Op de lengteas van het veld stonden vier kleine, ronde podia. Ze begint aan de noordzijde, met haar eerste band en oudste werk (zoals Nobody’s Wife) en trekt daarna zuidwaarts (met Girl en Lost op podium twee, Good God en het gevoelige One Word op podium vier) om uiteindelijk te eindigen op podium drie waar ze haar meest recente liedjes (funky werk van haar jongste albums, o.a. Killer Bee) speelt.

In theorie is het erg leuk zo’n carrièreoverzicht. Nadeel van de gekozen structuur is dat de hitdichtheid in de eerste helft het grootst is. De liedjes aan het eind waren erg fijn, maar gaven het publiek minder adrenaline. Het concert is daardoor na twee uur opeens over en dat is jammer.
Wij hadden veldkaarten. Dat is toch sfeervoller dan op de tribune. Met de podium-opzet zoals die nu was, met vier podia op het veld, was het zicht op de tribune waarschijnlijk beter. De podia waren een beetje te laag. Gelukkig waren er prachtige schermen, waardoor we toch niets hoefden te missen.

Anouk op weg naar de kleedkamer

Ik was weer erg onder de indruk van de zangkwaliteiten van Anouk. Ze zingt makkelijk en zuiver. Een imposante stem waar ik erg van heb genoten.