Terug uit Indochina

Afgelopen weekend ben ik teruggekomen van een prachtige reis door Indochina. Hieronder staat een kaartje met de locaties waar we allemaal zijn geweest in Laos, Vietnam, Cambodja en Thailand. De komende weken plaats ik stukje bij beetje nieuwe posts, foto’s en video’s. Eind september hoop ik het videoreisverslag van deze reis te kunnen presenteren.

De vier landen lijken erg op elkaar, maar er zijn ook duidelijke verschillen. Zo merk je duidelijk dat de twee grote landen, Thailand en Vietnam, de twee kleintjes nadrukkelijk klein houden. Dat zie je ook in de karakters van de mensen: de Lao zijn een stuk bescheidener dan de Vietnamezen of Thai.

Hoewel we tijdens het regenseizoen reisde, hebben we niet veel last gehad van de regen. De eerste week in Laos was het wel veel bewolkt. Dat was jammer voor de foto’s en film, maar heeft ons verder niet gehinderd. In Luang Prabang was het prachtig weer om te fietsen en ook in Vientiane hadden we goed weer.
Vanaf Vietnam werd het zonnig. In Hue was het zeer warm. Eigenlijk een beetje te warm om de hele dag op pad te zijn.


Indochina weergeven op een grotere kaart