Reizen door Cambodja

Dit is een kort filmpje over de reis van Phnom Penh naar Angkor. Je ziet het Cambodjaanse landschap, het spinnendorp Skuon, Ossenkarren en spelende kinderen.

Angkor is de trots van de Cambodjanen, het grootste religieuze gebouw ter wereld. Het gebied met tempels verspreidt zich over 400 km².

Voorbij de poort betreed je de Koninklijke stad, het kloppend hart van Angkor en het hoogtepunt van de Angkorbeschaving. De stad wordt aan vier zijden beschermd door acht meter hoge muren, over een totale lengte van 12 km.

In het midden van de stad Angkor Thom vind je De Bayon. Probeer je een woud voor te stellen met reuzenhoofden die naar alle kan kijken. Een massieve rots met 54 torens (waarvan er nu nog 37 over zijn). Elke toren is versierd met vier gezichten die verwijzen naar de vier deugden van Boedha.

De bekendste tempel van het complex is natuurlijk Angkor Wat. Angkor betekent ‘heilige stad’ in het Khmer, en Wat betekent tempel.
De tempel is gebouwd tussen 1113 en 1145. Het hoogste punt is 65 meter hoog, en de tempel beslaat een gebied van 1 km².

Ta Prohm (Rajavihara) is de tempel die vooral erg bekend is geraakt vanwege de film Tomb Raider met Angelina Jolie. In tegenstelling tot diverse andere tempels is Ta Prohm vooral gelaten zoals men het bij de ontdekking aantrof; volledig vergroeid met grote bomen. Ta Prohm is een van de meest geliefde tempels in het Angkor gebied; vooral vanwege de samensmelting met de jungle.