Toscane

Tellaro
Tellaro

Siena, Florence, het Toscaanse land, de Ligurische kust en lekker eten. Een heerlijk weekje Italië in het najaar.

Ondanks dat ik heel mooie herinneringen aan Italië had, was ik er toch al vijfentwintig jaar niet geweest. Hoog tijd om het land te herontdekken. Ik ben met Ma naar Toscane gevlogen, we hebben er een auto gehuurd en hadden via Airbnb een leuke slaapplek geregeld.

MonteriggioniOns eerste Bed & Breakfast was Casetta, het huis van Marjet. Het lag tussen Florence en Siena in Montespertoli (via Lucardo Alto). Vlakbij waren de oude plaatsen Certaldo, Torenstad San Gimignano en ommuurde stad Monteriggioni.
Siena1Siena is de mooiste schat van deze regio. Het is er erg toeristisch, maar je voelt je toch in een sprookje. Het is heerlijk om op het Palazzo Pubblico te zitten en te genieten van de prachtige gebouwen, de mensen en de zon.
David - Selfie met ma - FlorenceEen bezoek aan Toscane is niet compleet zonder Florence te hebben gezien. Voor ons was het maar een kort bezoek; dus hebben we de highlights gezien. De Duomo, de David, pizza eten en de Ponte Vecchio. Daarna was het helaas al weer tijd om naar de volgende bestemming te gaan: Lerici.
Tellaro-Toscane-Italie-2014Ons tweede Bed & Breakfast lag net onder Lerici aan een doorgaande weg. Een klein stukje noordelijk liggen de Cinque Terre (aan de kust van Liguria). Tijd om wat gas terug te nemen: kleine plaatsjes bezoeken, lekker eten in visrestaurantjes en de geur van de zee opsnuiven.