Zuid-West Friesland

Mijn moeder wilde een paar dagen naar Friesche Merengebied en ik mocht mee. We hadden een appartement in Gaastmeer in een prachtig verbouwde boerderij. Het was er heerlijk rustig en we hadden heerlijk weer!

We hebben op de heen- en terugweg een museum bezocht: het Jopie Huisman Museum in Workum en Museum Belverdère in Heerenveen. Op dinsdag hebben we Jochem en Marleens bootje bekeken op camping Synneveer, waarna we de stad Sneek hebben bezocht. Op woensdag hebben een motorbootje gehuurd. Bekijk de video hieronder voor het sfeerverslag van ons rondje Heeg, IJlst, Swarte en Witte Brekken, De Kûfurd, Woudsend en terug naar Heeg. Op donderdag hebben we een toeristisch rondje gemaakt naar Sloten en Lemmer. Daar heb ik ook het prachige oude Ir. D.F. het Woudagemaal bekeken, alleen van de buitenkant, helaas.