IJsland groepsreis

In augustus 2021 heb ik de 13 dagen IJsland met Djoser gedaan. Een rondreis met 21 reisgenoten. We reisde tegen de klok in: we begonnen in het zuiden bij Laugarvatn. Daar bezochten we de highlights van de Gouden Cirkel met de parlementsvlakte Thingvellir [0:27], de naamgever van de geiser Geysir en de machtige Gullfoss waterval.

Daarna gingen we wandelen in het kleurrijke Landmannalaugar [3:46]. Na een overnachting in Hvolslöllur maakte we een dagtocht naar de Westmaneilanden, waar ik een vette tocht maakte met een snelle speedboat (aanrader!).

Wat is IJsland zonder gletsjers. Daarom bezochten we Vatnajökull nationaal park [11:16] en deden een gletsjerwandeling. Die werd gevolgd door twee gletsjer lagoons met ijsblauwe ijsbergen. Elke dag zagen we weer een prachtige waterval.

Op dag 8 waren dat de Dettifos en Selfoss [15:19]. In Myvatn gingen we lekker badderen in een geo-thermisch natuurbad.

Op dag 9 daarna maakte we vanuit Húsavík een walvistocht met een boot, om de prachtige bultrugwalvissen te spotten [17:26]. Het noorden van IJsland, met o.a. stops in Ólafsfjörður en Vatnsnes, is warmer en groener dan het zuiden.

De reis eindigde in Reykjavik [22:57]. Het Perlan museum was inmiddels een feest van herkenning. Na een bezoek aan de Blue Lagoon zat de reis er helaas weer op. Het was prachtig. Dank aan alle reisgenoten voor de gezelligheid.