Alice Springs

Alice Springs is vernoemd naar een waterbron met die naam. Daarom werd er in 1870 een telegraafstation gebouwd. Langzaam groeide er een stad. Vanaf 1929 werd Alice Springs bereikbaar met de trein. En tien jaar later via een verharde weg.

Alice Springs is de stad die het verst verwijderd is van elke kust van Australië. Het is niet de meest gemakkelijke plaats om te bereiken. Toch is het toerisme de belangrijkste reden dat de stad flink gegroeid is. Van hieruit kun je de outback verkennen. De stad zelf is niet heel spectaculair en voelt niet erg prettig. Overal staan camera’s. Huizen en gebouwen hebben hoge muren en tralies.

[the_ad id=”4611″]

Vanaf Anzac Hill kun je uitkijken over de stad. Je vindt er ook het Anzac-monument ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers.

Alice Springs ligt aan de Stuart Highway, de levensader van Northern Territory, die van Darwin naar Adelaide loopt. De snelweg loopt praktisch dezelfde route als de oude Overland Telegraph Line en de Ghan trein. De Ghan trein van/naar Darwin is een aanrader.