Great Ocean Road

De Great Ocean Road is een prachtige autoroute in het zuiden van Australie nabij Melbourne. De weg verbind kleine kustplaatjes tussen Geelong en Portland. Bij elke bocht wacht je een nieuw adembenemend uitzicht op ruige kliffen, surfstrandjes en woeste zee. Iets landinwaarts voert de route door het bosrijke Otway National Park waar je de koala’s niet kan missen.

Een van de bekendste sites onderweg op de Great Ocean Road zijn ‘The Twelve Apostles’. De 45 meter hoge massieve zandstenen structuren liggen in Port Campbell National Park. Achter de acht overgebleven rotsen (vijf zijn sinds hun ontdekking ingestord) liggen 70 meter hoge kliffen. Vanaf het bezoekerscentrum is het 500 meter lopen (door de tunnel onder de Great Ocean Road door) naar het uitkijkpunt. Het is gratis entree en het kan er behoorlijk druk zijn.

Lord Ard Gorge en London Bridge zijn twee andere uitkijkpunten langs de Great Ocean Road die de moeite waard zijn om voor te stoppen. Je rijdt door land van melkveehouders: groen grasland met koeien.