Kings Canyon – Australie

In Watarrka National Park ligt een kloof met zandstenen wanden van meer dan 100 meter: Kings Canyon. Het gebied is erg rotsachtig, en die rode rotsen hebben een heel apart reliëf. Op de bodem van de kloof stroomt Kings Creek. Het is er een groene oase, de Garden of Eden.

De meest populaire wandeling is de 7 km lange, 2 à 3 uur durende, Kings Canyon Rim Walk. Deze wandeling loopt over de rand van de canyon. Ze begint met een steile klim (“Heartbreak Hill”) die de wandelaars leidt naar de top, van waaruit men een spectaculair zicht heeft over de omgeving.

Na een tijdje steek je over naar de andere zijde van de kloof. Via een trap daal je af, de canyon in. Daar is dan ineens de Garden of Eden, een oase met groene bomen en planten en een prachtig watertje. Het tweede deel van de wandeling loopt langs een doolhof van verweerde zandsteen en daalt dan geleidelijk naar het beginpunt.

Je moet Kings Canyon niet vergelijken met de Grand Canyon in Amerika, maar het is wel een heel bijzondere plek. Het uitzicht is prachtig, de wandeling heel gevarieerd en de Garden of Eden een heerlijk plek om te picknicken.

Watarrka National Park ligt in Northern Territory, 323 km vanaf Alice Springs.