Melbourne

Melbourne is dynamisch, stijlvol en sportief. De Gold Rush-architectuur is er voorzien van een multi-cultureel tintje. Je vind er rauwe Street Art, Moderne museums, flashy boulevards (St Kilda) en hipster-buurten (Fitzroy). In het centrum vind je chique boulevards met eettentjes en dakterras-bars.

Melbourne kent niet de top-attracties die Sydney heeft (Harbour Bridge, Opera House en Bondi Beach). Je kan naar The Eureka Skydeck en de Royal Botanic Gardens. Maar ik raad aan om Melbourne vooral te beleven, wandel door Collins Street. Het duurste deel, het ‘Paris end’ heeft aan beide zijde hoge bomen, hoge gebouwen en luxe winkels. The Block Arcade, een passage tussen Collins and Elizabeth Street, was gebouwd in 1891 met glas-in-lood plafonds en mozaïekvloeren. Tussen de blokken door lopen regelmatig kleine straatjes vol met Street Art.
[singlepic id=258 w= h= float=none]

Het weer in Melbourne is grillig – een beetje zoals is Nederland, maar net iets warmer. Niet te vergelijken met Sydney of welk ander deel van Australie dan ook.